BFF:s riktlinjer kring Corona

8 juni

Med anledning av spridningen av coronaviruset hittar du här Bohusläns Fotbollförbunds beslut gällande verksamheten efter de senaste uppdateringarna gällande resor.

Bohusläns FF har beslutat att starten för seriespelet för ungdomar 15 år och seniorer ligger kvar enligt tidigare beslut med seriestart 1 augusti.

Undantaget är de regionövergripande serierna som SvFF och andra distrikt administrerar som startar 14 juni.

Detta innefattar även Div.2 Damer Nordvästra Götaland som startar 21 juni.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar informationen löpande.

 • Träningsverksamheten kan fortsatt utföras utomhus - viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
 • Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare per plan/aktivitet gäller även spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar. Här råder även SvFF att begränsa antalet så det bara är spelare och ledare på plats, max 50 st per plan/aktivitet.
 • För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:
 • på hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare, funktionärer och, i förekommande fall, media) ska vara på plats, samt
 • sätta upp skyltar vid arenan/idrottsplatsen om att publik undanbedes och/eller utse ansvarig för att vänligt be ev. publik att lämna arenaområdet/idrottsplatsen.
  Detta gäller både tävlings- och träningsmatcher.
  Affisch att sätta upp på idrottsplatsen (PDF-dokument)
 • Bohusläns Fotbollförbunds skarpa rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att skjuta upp årsmöten och liknande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.?
 • Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resande följas. Endast symtomfria personer ska resa. Förening bör i första hand välja resealternativ som innebär att trängsel och närkontakt med andra undviks.
 • Ombyte och dusch kan ske hemma i de fall det är möjligt och lämpligt, t.ex. vid kortare resor. Om dusch och ombyte sker på plats, är det viktigt att trängsel undviks.

Vi hoppas att alla har förståelse för dessa beslut och att de respekteras. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation.

Bohusläns FF uppdaterar sina riktlinjer för Covid-19

Bohusläns FF uppdaterar sina riktlinjer med anledning av det besked som FHM gav idag 29 maj.
Inga träningsmatcher för seniorer och ungdomar(födda 01 och tidigare) kommer genomföras t o m den 13 juni. Från den 14 juni är det återigen möjligt att spela träningsmatcher .

Övriga riktlinjer gäller fortsatt.

RF:s kompensationsstöd

Uteblivna kioskintäkter på grund av matcher eller evenemang som ställts in? Arrangerade din förening en cup eller fotbollsskola som har fått ställas in eller
med ett reducerat antal deltagare? Har ni som förening fått högre plankostnader eftersom ni blivit tvungna att sprida ut er träningsverksamhet på grund av Corona-viruset? Det är bara några exempel på vad ni kan ansöka om medel för i Riksidrottsförbundets Kompensationsstöd IF för er framtida verksamhet.

Ansökan görs i IdrottOnline och är öppen mellan 1 maj och 15 maj.
Ansökan gäller endast förlorade intäkter eller merkostnader under tidsperioden 12 mars till och med 30 juni 2020.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter