Förlängda restriktioner för fotbollen och futsalen i Bohuslän

Uppdaterad 201119

Idag beslutade Folkhälsomyndigheten om att förlänga de skärpta allmänna råden i Västra Götalandsregionen m fl. Läs här!

De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i regionen fram till och med den 13 december ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta fotbollsserierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Bohuslän att fortsätta ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande:

  • Föreningar ska under denna period avstå från alla matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, samt gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.
  • Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.
  • Undantag gäller också för lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan, Superettan, Ettan Södra, Svenska Futsalligan samt kval till Ettan), där särskilda protokoll tillämpas

Det kan inte nog poängteras att det gäller för alla föreningar inom vårt område!

Kansliet är i tjänst som vanligt men personalen är uppmanad att jobba hemifrån. Om ni vill besöka kansliet vill vi att ni överenskommer om det innan.

Med vänlig hälsning
Mikael Wireby
Kanslichef
Bohusläns FF 0304-302 00