Covid-19 Restritioner

(Uppdaterat 2021-03-21)

Nuvarande restriktioner gäller åtminstone t.o.m. 31 mars

Svenska Fotbollförbundet, SEF, EFD och Riksidrottsförbundet träffade den 12 mars representanter för Folkhälsomyndigheten för diskussioner om förutsättningar för publik på arenorna, samt för hur fotbollen kan komma igång med matchspel på alla nivåer.

Folkhälsomyndigheten (FHM) ser positivt på fotbollens seriösa arbete med att förhindra smittspridning. Man uppskattar också dialogen med fotbollens representanter. Situationen är dock fortsatt allvarlig och det går inte säga när lättnader eller förändringar kan bli aktuella. FHM var tydliga med att man ser allvaret vad gäller barn- och ungdomsidrotten, och att man så snart situationen tillåter vill att matcher och tävlingar ska kunna tillåtas.

Sammanfattning - nuläge

  • Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher.
  • Personer födda 2002 och senare får träna, både inomhus och utomhus, men inte spela några matcher.
  • De som är födda 2001 och tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.

Läs mer detta på Svenska Fotbollförbundets hemsida här! Där finns även uppdaterade riktlinjer.

I Västra Götaland gäller nuvarande restriktioner åtminstone t.o.m. 31 mars

Vänd er även till din kommun eller planägare för att uppdatera vad som gäller för just er anläggning. För verksamhet inom Bohusläns Fotbollförbund gäller tills vidare följande:

Träningsmatcher och läger – alla
Träningsmatcher är inte tillåtna. Vare sig utomhus, inomhus, mellan olika lag eller mellan olika träningsgrupper. Tänj inte på gränserna kring detta. Läs mer hos FHM.

Träningar utomhus – alla spelare
Träningar får genomföras. Personer födda 2001 och tidigare ska fortsatt träna utomhus och undvika att träna i större grupper. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se FHM:s rekommendationer. Observera att respektive kommun kan tillämpa egna regler.

Provträningar
Provträningar bör inte genomföras. Träna med den grupp du normalt sett tränar med.