Marith och Fredrik, pristagare på galan Fotbollsåret 2021

På måndagskvällen hölls galan Fotbollsåret 2021. Marith Rutgersson tilldelades årets Piastipendiet och Fredrik Söderqvist utsågs till årets manliga futsalspelare.

Marith Rutgersson, Vallens IF, erhöll Piastipendiet för 2021, med följande  motivering.

Marith Rutgersson är nuvarande klubbordföranden i Vallens IF med en meritlista som är ovärderlig för damfotbollen både i klubben och Stenungsundsregionen. Från mitten av 1970-talet har Marith varit spelare själv, engagerat sig i damsektionens start, startat lag för både flickor och kvinnor som slutat spela fotboll men önskat en väg tillbaka till sporten.

Marith har utvecklat verksamhet, strukturerat värdegrundsarbete och varit drivande i såväl stora som små projekt på Stora Höga där föreningen håller till. Hennes engagemang har smittat av sig i området och under 40 års tid har Marith verkat för att kvinnor och flickor ska få samma förutsättningar till att bedriva sin idrottsverksamhet som män, något som förändrat klubben till det bättre där den står idag. 

Vi gratulerar Marith till stipendiet!

Fredrik Söderqvist, IFK Uddevalla Futsal, utsågs till årets manliga futsalspelare med följande motivering.

Han är en av landets mest erfarna futsalspelare som bara blir bättre och bättre. Med sin effektiva spelstil har han under åren blivit en komplett spelare som kan användas på flera positioner i såväl klubblag som landslag. Både på och utanför planen är han den som tar ansvar och stöttar. Genom sitt trygga sätt att vara sätter han laget främst likväl som det är han som gör den avgörande brytningen eller slår den finaste passningen.

Vi gratulerar Fredrik till utmärkelsen!